SÅGA, SKRUVA, BULTA, MÅLA...

...jaha, vad har ni gjort i veckoslutet då?

Jag har lekt snickare:) .
Eller lekt och lekt, jag har faktiskt krystat fram x-antal meter staket som jag är barnsligt stolt över!

Mitt livs första, egenhändigt tillverkade staket.

När jag stod där i höstsolen, med släggan i högsta hugg, med jeanskjolen stramande över låren och hårlockarna fladdrande i vinden tänkte jag på att jag måste vara en något komisk syn. Men strunt i det - det blev staket i alla fall!


Antagligen lyckades jag göra de flesta misstag, gick den långa vägen med försök och misstag, men det var roligt ändå! Och även om jag har lite fler meter kvar att bygga än jag hade tänkt att jag skulle ha efter weekenden så lär jag mig hela tiden.

Och så får jag ju goda råd också...i stil med;
Jasså, du gjorde så - om jag varit du så skulle jag ha gjort så här (lång förklaring) för att komma lite lättare undan...

Just, det ja...eh..tack!

Synd att jag inte kom mig för att fråga innan bara. Men nu vet jag ju till nästa gång!
För det är ju så att frågorna kommer under arbetets gång. Och för varje stolpe, för varje meter staket blir jag lite varmare i kläderna - på många sätt, hahhhahaa!

Men ikväll var det inte längre någon risk att man skulle bli varm i kläderna. Nordanvinden svepte genom trädgården med frenesi medan sonen och jag bankade in de sista stolpfötterna i jorden. Eller han bankade och jag stod mest och kommenterade att det nog går lite snett nu...Allt medan höstmörknet sänkte sig omkring oss.

Och medan vi 'smådiskuterade' där med hutter i rösten om hur snett snett är, föll de första små snöflingorna!

NEEEJJJ! Inte snö än!!!
Jag skall ännu kratta, och plocka in de sista krukorna, och plantera rosor, och stänga av sommarvattnet, och cyklarna skall in, och gräsklipparen och och och...

...och så har jag lite kvar på staketet då - också;)

Den uppmärksamme ser att det är lite väl mycket utrymme under grinden för att hålla små hundar på insidan, men det skall åtgärdas - på nåt vis. Och den ena stolpfoten är lite sned - men det är ju bara charmigt? ELLER HUR?

kram
M.

3 kommentarer:

LILLA BLÅ sa...

Du är ju för duktig min vän.

Kramar @nette

Viola_T sa...

Ett staket är till glädje både för de som är inom och utom tomten. Du har gjort en stor insats för skönheten och traditionen!

SIGURDSBERG sa...

BRA! Nu när du övat kan du komma o bygga min fårhage!! :)

//M