UNDERBART ÄR KORT...

...underbar är blomningen på dessa "broiler"-blommor. Missförstå mig inte, jag älskar pioner, men i min i övrigt ganska sparsmakade trädgård när det gäller blommande blommor blir det lite broilereffekt när pionerna blommar :). Och blir sommartemperaturerna som det lovats upp mot + 30-strecket, så är detta underbara kort, alldeles för kort...



En kort tripp till Sverige har jag hunnit med sedan senast. Skulle hämta hem äldre grabbens gamla Volvo som gav upp på hans hemresa från Norge, till all tur nära min svägerskas gård en bit utanför Norrköping. Den har stått där sedan dess...Volvon har betett sig bra då hon prövat på att starta den, men när vi skulle starta den för hemresan hände absolut ingenting...alltså ingenting, trots konstgjord andning i form av startkablar...så nada! Den gamla Volvodamen sade inte ett knyst.

Undrar om hon vill få sin sista vila i sitt ursprungsland. Kan det vara så?

Kanske det? Iallafall blev det tåget för vår del tillbaka till Stockholm och båten hem till Finland.

Även om sonen var sur som en ättiksgurka när han inte fick bilen sin hem har allting också en ljus sida...eller JAG tycker det iallafall:)

Jag fick nämligen lite tid över att besöka min favoritbutik när jag är i Stockholm;
Årstiden.

Eller som sonen uttryckte sig: Det här är en riktig "mamma-butik" (hörde jag måntro en enliten suck efter det???). Jag besinnade mig och släpade faktiskt inte hem hela butiken, jag looovar.

Men det var inte bara jag som blev förtjust i ett och annat ting där. Sonen (!) hittade ett par stora (läs stora, och tunga) lyktor på fot som han (!!) tyckte skulle passa alldeles ypperligt i vår trädgård. Han till och med lovade (!!!) släpa dem genom Stockholms gator, med tunnelbanan ut till Värtanhamnen utan att blinka! OCH med tåg från Åbo till Helsingfors OCH med buss till min exs hemgård där jag hade min bil. En blick i min magerlagda plånbok var det enda som hindrade oss (eller mig då...).

Men de VAR läckra! Lite smått och gott läckert kom dock med hem, men det vägde inte så mycket...inte heller plånboken tyckte det var FÖR betungande, hihii...

Men NU, nu skall jag packa ner ungar, och katt och kaja och styra kosan till stugan! Och där stannar jag så länge solen skiner och värmen är sådär riktigt somrig!



För er som undrar hur det är med lilla Centsu, så lever han kanske ett inte alldeles typiskt kaj-liv. Han är väldans sällskaplig och tidvis riktigt kelig! Men han utvecklas sakta men säkert.

Han har också utvecklat en kaxig arrogans mot katter, han bara flaxar till med vingarna och problemet är löst - enligt Centsu...Hoppas det inte blir hans öde. Idag var grannens hankatt en sväng in i vår trädgård och Centsus skrämseltaktik fungerade inte riktigt så effektivt...


Men nu...skall det bli sol, hav och klippor en tid framöver. Bloggar gör jag om vädret, vindriktingen och annat suspekt samspelar så att nätet fungerar...alltså inte fiskenätet utan det andra..hahaaa..



Det blir nog inte så mycket nätfiske för oss, det blir mest att smyga ut i kvällsskymningen och kasta lite. Kommer det nåt så kommer det, kommer det inte så är dessa stunder ändå magiska på sitt sätt!

Morgonfiske är inte så populärt...mina barn har ärvt min kvällsgen, den som gör att man gärna sover liiiiite, liiiiiite till...

Och det skall det också bli av - underbara (korta) sommarsemester. Långa frukostar, inga måsten, spel eller bara prat i sommarnatten. Från och med nu slänger jag klockan i byrålådan och går på känslan....

Gör ni det också!

Kram M.

3 kommentarer:

Viola_T sa...

Kommer Centsu med till stugan? Häftig kaja, en udda och trevlig familjmedlem?

Hoooppppas att din sommar blir så härlig som du önskar!! Ha det gott!

S o F sa...

H som H Ä R L I G T!! :)

Ha det nu riktigt fint på din semester.

VARMA hälsningar/Kram!

♥Min Eden♥ sa...

Vi kom också från stockholm i fredags/lördags :)