HEMMA JUST NU...

...jag undrar om jag kunde be om en liten tjänst? NÄSTA gång jag börjar yra om att måla om (golv, väggar...typ sånt) kunde ni bara lite vänligt påminna mig om att det faktiskt är ett helsikes jobb och inte nåt som man bara gör i en handvändning - även om det är just det jag lyckas intala mig själv när andan faller på...
...nämen detdär går i ett nafs, brukar det låta i mitt huvud.
"Nafs" är ett synnerligen brett begrepp i så fall, hihiii!
Så, med andra ord så landar jag då från min loja tillvaro ute i skärgården till detta:
Jo, jag minns ju lite svagt sådär att jag påbörjat nåt litet projekt, varav dethär med att måla golven var ett...Bara att bita i det sura äpplet och starta slipmaskinen. Hääärligt att få andas in lite slipdamm, och svettas i trettio graders värme. Underbart att få krypa omkring på alla fyra med penseln i högsta hugg och hoppas på att målningen inte hinner torka innan den når golvet...nja...? Men nu är det gjort!!!!
(..och så hade vi detdär med fönsterrenovering, men det har jag lite skjutit på. Jag lovade mig själv, är det fint väder på min semester njuter jag i skärgården, är det inte, skulle jag stå i källaren och skrapa och måla fönster. Det var fint väder...)
Så nu är alla nedrevåningens golv målade i en grå nyans. Tidigare var de vita. Inte för att jag skulle ha tröttnat på vitt - det tror jag att jag aldrig gör. Inte helt. Långt innan vita hem var en trend, tyckte jag om det...Stod faktiskt idag medan jag målade ett skåp och funderade på hur mitt flyttlass till nåt åldringsboende kommer att se ut. jo, jo...det VAR väldans varmt och de mest bisarra tankar hade tillgång till min hjärna just då! Det är ju en liten bit dit ännu, men ja, jag målade och undrade om jag kommer att vilja släpa en massa vit- och gråmålade möbler med mig, eller om jag vid det skedet lärt mig att tycka om färg?
Det är ju (egentligen) hemskt skoj att göra om lite hemma, och nu när min ex liksom har tagit med sig både ett och annat (hemskt lite nog för han tycker om färg till skillnad från gråa jag...hihiii) men samtidigt blir det ju lite stökigt innan saker och ting hittar sina nya platser.
Och - kan ni tro! Det har faktiskt blivit någon liten pryl TILL under semesterns små utfärder! Men det tar jag nästa gång. Besökte min väninna som öppnat inredningsbutik (dessutom är hon artesan och syr - ja, precis vad som helst!) Men mer om det nästa gång som sagt. Nu skall jag se om jag kunde måla golvet ännu ett sista varv.
Nu skall jag kolla nästa veckas väder. Lillungen skall på läger - undrar om jag verkligen behöver packa med annat än simbyxor och handduk (kanske solkräm?). Själv skall jag klämma in mig i någon form av anständig klädsel och ställa väckarklockan på tidigare-än-jag-skulle-vilja, och släpa iväg mig till jobbet - på tisdag.
*suck*
Det har varit underbara semesterveckor, inget har jag fått gjort men det struntar jag i :)
Och det är nog inte något större fel med vardagen heller! Egentligen!
Nu skall jag njuta en stund av denna sköna sommarkväll och försöka se skillnaden på gräsmatta och trädgårdsgång...det är lite knepigt faktiskt!
må gott, njut av sommaren!
M.

2 kommentarer:

Home No.1 sa...

Hej Vännen, long time no see...men nu är jag här och har läst och läst...om Centsu, dina sköna dagar och gräl med son och hans fina ord till dig, det kom allt en klump i halsen här, så fint! Så fin blogg som alltid...Titta in till mig där pågår en tävling. Kram Annica.

S o F sa...

Känner igen det där från förr...med att vilja starta projekt och samtidigt inte vara realist, utan i hjärnan liksom bara hoppa över allt slit och se det fina resultatet.

Nu för tiden händer det inte mycket på hemprojektsfronten...men så är livets skiftningar.

Hoppas att din jobbstart går smidigt/Ha det riktigt gott Tuvull!