SKÖNA SOMMAR...

...hoppas ni alla har en fin midsommarhelg.

Mätt och belåten med nypotatis, sill, en liten snaps och söta jordgubbar i magen kan jag bara säga att midsommaren smakar alltid lika gott.

I morse när jag vaknade sken solen från en klarblå himmel, men klockan vara bara barnet, alla andra sussade så sött, så jag slöt ögonen och fortsatte sova litelite till. Så snopen jag blev när jag ett par timmar senare vaknade och vädret så ut såhär:


Nämen, hallllåååååå?


Till råga på allt så började det regna så ingen frukost nere vid havet blev det...Man borde ju vara van, att midsommar vädret kan vara nyckfullt, men ändå...Det är detta jag drömmer om huttriga vinterdagar. Att få gå ner till stranden och njuta av låååånga frukostar i solen med vågskvalpet bara ett par meter ifrån!


Alla var inte lika nere över det regniga vädret som jag, lillungen han stack iväg med fiskespöet i högsta hugg. När han efter en god stund återkom, utan fångst visserligen, men det kanske inte ändå är det viktigaste? Då började solen titta fram bakom molnen.


Och bara på några minuter förvandlades det ruggiga vädret till världens sommardag! Nu gällde det att ta tillvara på dessa stunder. Även vår lilla kaja, Centsu, njöt av sol, värme och salta vindar!


Jag undrar om jag någonsin kan få nog av dessa sommardagar? De är ändå så få, de där riktigt soligtgassiga, skönfläktande, och framför allt lediga dagar!

Men nu blir det fyra veckor av lediga dagar!

Lojt satt jag i solen och följde med kajungens upptäcktsfärder på de varma klipporna.


Och den där himlen...att den bara kan vara så blå!



För en stund lämnar jag min plats i solen, för vi skall tassa några hundra meter genom skogen till grannstugan, för att återigen fylla magen med sommarsmaker. Mmmmmm!

Livet är inte så tokigt!

PoK

M.

3 kommentarer:

S o F sa...

Grattis till semesterstarten!

Härligt med lediga dagar förhoppningsvis med en hel del sol.

Ha det riktigt gott!

Sirkka sa...

Skön semester vid havet önskas och många, många soliga dagar! Och bra upptäckter för Centsu på sina upptäcktsfärder!

♥Min Eden♥ sa...

Ha en skön semester...min slutar om en vecka...*morr*...men det är själv-valt så jag får väl inte klaga. LJUVLIGA bilder...och Centsu mår bra, få se om han nånsin lämnar er...