MAT-TIPS



Jag tror ju inte att jag är ensam i världen med att nu och då, rätt ofta faktiskt,
sucka över vad sjutton man skall laga till mat. 
Mitt "problem" är, och har alltid varit, att jag inte är så där
fasligt förtjust i att köra samma maträtter om och om igen.
Klart, vissa klassiker ploppar ju upp på vårt matbord nu och då, men 
helst vill jag testa nytt. 

Jag ramlade över en blogg (som också finns som bok) som heter
Portionen under tian
och i sin korthet handlar om
bra mat, billig mat och vegetarisk. 
Snäll mat för kropp, plånbok och miljö. 

Kan ju bara gilla, eller hur? 

Jag vet inte hur det är med er, men min plånbok tenderar att vara lite
mer slim än vanligt såhär i januari. Och efter en del 
gottigt i juletid, så känns det ju fräscht med mer vegetariskt. 

Nu känns det kanske inte som om pizza skulle stå för det
lätta och fräscha precis, så här skriver jag igen mot bättre vetande
känns det som. Men den här pizzan är faktiskt riktigt fräsch! 

En pizza blanco med vitlökscremefraiche istället för tomatsås 
och ett par tunt skivade morötter och en burk kikärtor blandade 
med lite olivolja och paprikapulver. 
(jag hade i lite chili och typ "grillkrydda" också) 
Så på med lite riven ost. Svisch in i ugnen på 240 grader i 10 minuter. 

Så himla gott! 

Pizzadegen kan man ju göra själv, men jag var lat och köpte
en sådan där färdig från kylhyllan. 

Originalreceptet hittar du

Inga kommentarer: