SEMESTERSLÖ...

...bland de bästa - om inte den bästa kvällen på året är den då semestern börjar. Man äter lite gott, tar sig ett svalkande glas vin och man vet att precis heeela semestern ligger där och väntar på en...
Utan att försköna det alltför mycket så kan jag inte säga att jag ser för mig alla dessa lata sommardagar, för i år kommer det inte att bli så för mig. Packa ner och packa upp, måla, fixa, dona är vad jag har att se fram emot. Och i motsats till den stora majoriteten, så ser jag faktiskt fram emot att det skulle bli lite svalare. Hela jag går nämligen på någon underlig form av sparlåga då temperaturerna närmar sig trettio i skuggan, men vid tjugo är jag faktiskt riktigt effektiv.
Och effektiv får jag lov att vara...
På onsdagen hade jag första visningen på huset, och på torsdagen var det sålt, så om jag en sekund levat i villfarelsen att jag kunde röja undan allt det jag inte skall ha med mig i lugn och ro, så togs den illusionen från mig, heheh. Men nejdå, jag klagar verkligen inte.
Inte nog med att jag slapp sitta med två hem att ta hand om så fick det lilla huset i den stora trädgården en härlig familj som tar över!
Det lilla huset kommer också i fortsättningen att känna små fötter mot sina golvtiljor, liv och rörelse, trädgården kommer att ha ivriga invånare, ungar som springer runt på gräsmattorna och klättrar i träden.
Härligt!!! Så skall det vara! Här skall det vara liv och lust!
Och inte nog med det, familjen som skall ta över det lilla huset efter mig, är lillungens kompis med familj, så lillungen min sprack upp i ett stort leende när han kom på att han säkert kan komma på besök till sitt forna hem. Grabbarna har ivrigt talat i telefon, lillungen min delgett alla hemligställen som finns.
Så glad!

Undrar om en semester kan börja bättre? 
Och att ha ett litet renoverings- och inredningsprojekt som väntar på en inredningsfjolla som mig är knappast heller fel? 

Och nu i kvällningen blir det promenad med hunden som tåligt legat med huvudet på mina slitna crocs.

Ta ni också en promenad i sommarkvällen, njut av svalkan, av ljuset, av lugnet. Fyll lungorna med sommarluft och själen av fågelkvitter!

När ni kommer hem, häll upp ett glas svalt vitt och stanna i stunden!

Det tänker jag göra!
M

Inga kommentarer: