I BOKHYLLAN...

...finns det väldigt mycket böcker. Åtminstone finns det väldigt mycket böcker i min bokhylla. Isynnerhet känns det så när det är dags att flytta.
Om någon skulle göra en berätta-vad-du-har-i-din-bokhylla-så-berättar-jag-vem-du-är-analys på mig så är jag lite orolig för att jag skulle få en aningen färggrann analys. För att inte säga gräll...
Ner i flyttlådorna åker trädgårdsböcker, inredningsböcker, ha-barnböcker, nån gammal läkarbok för utlösande av hypokondri, Tjehovs verk, Muminböcker, kokböcker naturligtvis. Hundböcker, hästböcker från långt tillbaka i tiden. En viktig bok om fårskötsel! Jag har aldrig ägt ett endaste får. Men jag tycker ju OM får nog. Visst är det orsak nog att äga en fårskötsel bok?
Böcker om väder, romaner, mest sådana med ett eller ett par snaskiga mord. Biografier, Böcker om städer, om kriget, om hembygd(er). Om konst. Yogaböcker, psykologi. ordböcker, klassiska böcker som Brott och Straff, In- och utvandrarna. Väinö Linna. Dikter. Nils Ferlin. Pocketböcker för sköna lata sommardagar. 

Det tar tid att packa ner böcker. Man stöter på minnen. Böcker jag fått, eller som just då varit viktiga att köpa själv. 
Hittade en bok som min väninna skrivit, sen en till utgiven av en annan väninna. Och så böcker som en tredje illustrerat. 
Fick stålsätta mig för att inte falla för frestelsen att börja bläddra i en eller två av dessa böcker. 
Det gick bra ända tills jag hittade boken som ni ser på bilden...
På något sätt kändes det väldigt relevant att lite, lite, bara lite,  bläddra i just den boken där mellan flyttlådeskyskraporna som snart börjar skymma fönstren så jag blir tvungen att tända lamporna mitt på ljusa dagen. 
Och klockan verkar gå fortare än jag hinna fylla lådorna.
Men det är ändå onödigt att hetsa upp sig över småsaker här hemma...;)

Vid köksfönstret hänger den (ännu) nuvarande och kommande "lillhusbonden" och smilar.

Glömde jag berätta att jag också har en bok om leendets och skrattets välgörande verkan?
(Vill ni låna någon bok, så har jag den förmodligen - så känns det just nu i alla fall...muahahahaa...nu skall jag nog gå och packa ner något annat emellanåt!) 

Kastruller!
Vet ni hur många kastruller jag har???

- Jasså? Ni vill inte veta heller????

M

Inga kommentarer: