KVINNLIG LOGIK...

Under årens lopp har man ju lärt sig, blivit tvungen att lära sig en hel del praktiska saker.

När jag flyttade hemifrån för si sådär tusen år sedan var jag inte kanske nåt man kunde kalla en virtuos i köket. Jag har det tvivelaktiga rekordet i att vara den enda i bekantskapskretsen som lyckets koka ägg i botten...Efter sisådär en par timmar var äggen mer än välkokta, kastrullen mer än förstörd - men äggen..de lät som om de haft hur roligt som helst där det plopp-ploppade runt i den torra kastrullen...


Nå, med åren så har det ju blivit lite mer koll på den delen av min tillvaro. Numera kan jag också lägga golv, måla det mesta och anlägga trädgård. Fast inte på samma dag...;)


Men vad jag INTE är speciellt välbevandrad i är dethär med motorolja - eller motoroljor. Och nu säger jag - oljor för ännu för någon dag sedan var jag i den naiva tron att motorolja är motorolja, punkt!

Så, när min bil hojtar till om ett litet önskemål att få påfyllning av motorolja, svänger jag snyggt och elegant in på en bensinstation för att köpa en....burk? flaska? lösvikt? motorolja.

Käckt trippande tar jag mig fram mot hyllan som jag tror kunde inhysa denna smörja. Och det gjorde den ju - 32 olika alternativ. Minst!

Jaha, ja...enligt vilken logik köper man lite motorolja då? Eller, måste man köpa mycket? Med värsta förståsigpåmin började jag studera dessa burk/flaskor. Jaha, Syntetisk? Universell? Helsyntetisk? Semisyntetisk?

Min hjärna arbetade för högtryck...logik, logik, hjälp till lite här nu!

Semisyntetisk - det låter lite som olja-wannabe, så den skippade jag på direkten.

Efter tre svettiga minutrar kunde jag konstatera att hjälp behövs. Snälla, lilla tösen i kassan, kan du hjälpa mig? Vilken olja skall jag välja till min bil?

- Njaaa? Int´veeet jag, vi har inga män här nu....

- Nehe...jag vet inte om jag skulle bli irriterad eller tröstad över att hon visste precis lika mycket om motoroljor som jag.

Efter en god stunds vändande och vridande på dessa exotiska burkar kom en vänlig (manlig) kund fram och frågade om jag behöver hjälp och på en nanosekund klämde han en SEMISYNTETISK oljeflaska i näven på mig och sade:

- Den är bäst!

SEMIoljan som låter sådär SEMIbra?

Men...vem är jag att argumentera? Oljor...Jag kan ha en PIKIliten åsikt gällande funktionsdugligheten på min logik, men den valde jag att inte bry mig så mycket om...


Här är då nåt annat PIKIlitet, och PIKIsvart. Min svägerskas får fick inget mindre än 32 lamm (senast hon räknade häromdagen) i år. Och här är PIKIlilla Piki som fick flytta in för att få lite extra omsorg...Han deltog glatt i påskmiddagen som min söta svärmor bjöd på, lyckligt ovetande om sitt öde inför framtida påskar. Men skall man äta lamm till påsk, då väljer jag gärna att äta ett lamm som fått leva ett gott liv innan. Där litar jag på min logik till hundra!


I övrigt gick påsken i ett huj. Leta-påsk-ägg-som-mamma-(påskharen)gömt-på-de-mest-underliga-ställen skedde under märkligt tama förhållanden, då lillungen inte behövde SLÅSS med sin annars någotsådärmogna storebror, men som när det gäller att hitta påskägg, lätt förvandlas till nåt som påminner om hans forna treårsintelligensnivå...

I och för sig, är det ganska lamt att se en så odramatisk påskäggsjakt som iår...heheh...


Nu är alla ägg uppätna och längtan efter våren har satt igång på allvar...enligt min utmärkta, och fungerande, logik borde det börja hända saker och ting i jorden så småningom...

Leve den kvinnliga logiken, trots allt förlitar jag mig på den! (Har jag nåt val??? hehehe)

Kram alla fina, logiska!!!! Det BLIR en vår!!!
M.

2 kommentarer:

S o F sa...

Hi hi!
Tack för en roande berättelse från Verkligheten - låter som om du är ungefär lika (o)logisk som jag är.

Önskar dig en fin Helg!

♥Min Eden♥ sa...

*skratt*
Tack för morgonens första skrattstund :D
Känner definitvt igen mig!