VINTERNS VACKRA TING...

...sol och snöstorm har det varit om vartanat de senaste dagarna. När snöstormen härjade på som mest kom, vinterns vackra...domherrarna. I stora flockar tog de över fågelbordet en tid, för att sedan förvinna igen.



Plötsligt hörde lillungen hur det small till i fönstret. Han rusade ut, men såg först ingenting...flocken av domherrar flög sin kos. Men sedan fick han syn på ett litet hål i den enorma snöhögen under förstret, och där, djupt nere i pudersnön hittade han en tilltufsad domherrehona.

Hon verkade oskadad, mest bara lite tilltufsad och yr. Hon fick komma in en stund och ta igen sig.

Tur att man nångång köpt en fågelbur...sådär i dekorationssyfte. Men ingen blir ju gladare än jag när även det kommer till nytta:)


Och med två katter i huset är en prydnadsfågelbur en synnerligen trygg plats att pusta ut en stund efter smällen mot fönstret. Efter en stund tog jag ut fågeln, höll henne i handen, men hon vägrade flyga. Blinkade bara lite med ögonen. Kanske tyckte hon det var skönare inomhus???

Så hon fick komma in en stund till.


Framåt eftermiddagen hade stormen dragit vidare och solen kikade fram och då var det dags att ta itu med operations skotta snö från taken...Nån annan som sysslat med det???



Eftersom katterna snusat sig till fågel inomhus, och även om fågelburen var placerad på säkert ställe, så fick de i allafall komma med ut en sväng, för säkerhets skull.

Efter flere dagar av snöoväder och en tillvaro inomhus njöt de minst lika mycket som jag av sol och snö.


Efter en dryg timmes skottande, och med katterna som lekte och sprang som små ekorrar upp och ner för stegen var det dags att kolla om domherretösen var redo för att flyga tillbaka till sina kompisar.

Och det var hon... Hon satt en stund i min hand och kände efter, men sen flög hon iväg mot ett litet *pip* som kom från garnhäcken...Jasså, det är där hela gänget är när de inte invaderar fågelbrädet!

Det här hände för någon dag sedan, idag har det varit nästan plusgrader och snön har sjunkit ihop som en sufflé och om man riktigt noga vädrar, så visst doftar det nästan lite...vår?

Nu skall det bli en kopp kvällskaffe och sedan skall vi nog bara bara slötitta på en film.

Sköööna lördagskväll. Njut ni också!

Kram

M.

4 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Härlig berättelse om domherrarna och väldigt vackra katter du har...

Det snöar
när vi dricker kaffe.
Det snöar till påtåren.

av Bengt Berg, Värmland

S o F sa...

Hallå M!

De är så fantastiskt fina de där Domherrarna, jag blir glad bara över att se dem. Vilken färg mot allt det vita runt omkring.

Jag har nu haft min "vita vecka" och allt har gått förvånansvärt bra. :)

Önskar dig en fin vecka!

♥Min Eden♥ sa...

Härlig historia, och härliga bilder :) Va glad man blir!

Östervik9 sa...

Vilka fina bilder du har på din blogg. Jag kommer att komma tillbaka
//Camilla