MELLAN JUL OCH NYÅR...

...Må lilla Vilse här representera favoritställningen (skulle gärna kalla det favoritsyssla, men det är lite att ta i...) såhär dygnen efter julafton.



Nu börjar det ändå krypa i kroppen av all överloppsenergi som samlats där under några riktigt dåsiga dygn. Jag talar nu om mig - inte katterna, de verkar tycka att sofftillvaron skulle kunna fortsätta ännu någon dag till..



Min sötaste favorit i jul var ändå chokladtårtan vars recept jag hittade i en gammal tidning. Inget för dem som räknar kalorier - då skulle man bli tvungen att räkna ruskigt länge, så det är bäst att inte ens börja...Tur att ungdomarna dök upp en sen kväll gjorde slut på resten av tårtan, annars skulle jag känt mig tvungen att smälla i mig resterna - och räknat kalorier långt in i februari;)


Men gudomligt god är den, med sina 250 g choklad och lika mycket smör.......Ah!!!



I år har lillungen rätt så långt stått för juldekorationerna här hemma, så man kan hitta små överraskningar lite här och där...som små änglar i blomkrukorna...



Tulpanerna får stå för det lilla tomteröda som smygit sig in hos oss. Trots allt så sprider det en härlig värme isynnerhet när det ute är riktigt mycket vitt...och kallt!



Inte alldeles lätt att vara turturduvor när vinden viner och snön vräker ner...Riktigt kalla vintermornar brukar jag vakna till att det rasslar utanför sovrumsfönstret. Numera vet jag att det bara är duvorna som söker skydd för vinden på fönsterblecket. Eller så falskar mina gamla fönster ut så mycket värme att det till och med värmer upp några frusna duvfjädrar i kylan.


Inte så ekonomiskt, eller ekologiskt kanske, men djurvänligt är det definitivt:)



Tomtevänligt har årets pepparkakshus varit. Små pyttetomtar kryper och krälar och tassar omkring i ett sött pepparkaksland tills den dag små ungar börjar tulla på godisarna där...och ojdå - där rök en skorsten...och en gran...och en pepparkaksgris.


Men det är ju så det skall vara :) En liten pepparkaksgris till en gottegris!


När julenhelgen är slut skall jag påbörja lite fixande här i huset...ett tonårsrum skall bli barnrum, ett barnrum skall bli "bibliotek", ett kontor skall bli gästrum. Hur det skall förverkligas tar vi sedan nästa år, hihiii!


Än sålänge är allt bara på tankestadiet.


Skall ta en chokladpralin och fundera vidare!


Kram M.

2 kommentarer:

S o F sa...

Lite planer inför nästa år förstår jag - kul.

Den där chokladtårtan ser vansinnigt god ut. Smör och choklad är inga större problem för min del (LCHF:are som jag är), men jag misstänker att den innehåller en hel del socker också - och DET passar absolut inte in i dieten.

Kul att "se" dig igen!
God fortsättning!

Unknown sa...

Gott Nytt År kära du!
Önskar ett riktigt fint 2010 o ett tjusig avslut på 2009.

Kram på dig,
Malin :)