TIDIG VINTER



Det är en vecka sedan isen lade sig på sjön, och redan nu är den så tjock att självständighetsdagen till ära har, inte bara pimpelfiskare, utan många andra vågar sig ut på isen i det strålande fina - men kalla - vintervädret. Är ju så där fånigt ängslig för svaga isar. Tror ibland att jag i ett tidigare liv gått genom isen för så stark är min "rädsla". Men de lokala fiskarna sade att isen redan är 10 cm tjock så den skall väl nog hålla en och annan människa. Och det har ju ändå varit rejält kallt i en vecka nu, så det skall väl börja vara säkert att gå på isen. 
Bilderna ovan är från mitt arbetsrum här hemma. Den ena dagtid och den andra knäppte jag på kvällen när jag satte här och lyssnade på en ljudbok. Inget mindre än Finlandapris-vinnaren Jukka Viikiläs bok "Taivaallinen vastaanotto". Helt superb bok, fast jag bara lyssnat halvvägs. 

Det var så otroligt skönt att sitta i den mörknande kvällen och se solen gå ner bakom träden på andra sidan sjön, sedan hur utebelysningen tändes och hur julstjärnans varma sken började ta över mörkret i rummet. På bilden kan man också se kökslampan som lyser tvärs igenom våningen. Skymning. Det kan vara så vackert!

 

Jag kan väl uppleva mig som en ganska sparsmakad då det gäller pynt och så till jul. Mer enkelt och återhållsamt, men ljus, säsongsljus vill jag gärna ha. Nu har jag lite insett att det finns en balkong som lyser mer än någon annan - och det är vår. Heh...överraskande! 
Är jag den enda julmänniskan i detta bolag??? 

Hur som helst så har jag denna helg också producerat en julklapp, minsann. Yngre grabben fick då han var kanske 8 år, en svartvit tavla målad av mig föreställande Tintin och Milou. För ett par år sedan önskade han sig en tavla till, en Mickey Mus-tavla, också den i svartvitt. Och i år blir det då en Obelixtavla till julklapp för Lillungen. Storungen, min äldre grabb skall också få en tavla, men den - eller de, det skall bli en serie om tre - kommer inte att hinnas levereras av....eh, julgubben. 

Hoppas alla haft en skön - om än kall - självständighetsdag. 


Inga kommentarer: