EN HELT VANLIG TORSDAG...

...hos min kollega städas det alltid på torsdag. Alltid, varje torsdag.
Det skall vara städat och fint till fredagen.
Jag tycker det låter som en hemskt bra plan, en fin idé och en avundsvärd mängd kurage.

Jag kan inte påstå att det skulle hända speciellt ofta hos oss...
...att jag skulle hålla fast vid en speciell städdag. Fast jag borde.
Jag städar på måndagar, för att jag varit på vift på veckoslutet, jag städar på lördagar för att jag har tid då - om jag är hemma, jag städar på onsdagar för att jag inte står ut med att vänta till lördag och jag städar på fredagar för att jag haft annat "viktigare" för mig under veckans andra kvällar och hela hemmet ropar efter en respirator...

Just denna torsdagskväll hade jag faktiskt planerat in en städning.
Veckoslutet gick i resans tecken, så var det Valborg och då rymde vi till stugan, på onsdagkväll jobbade jag sent, och tyckte onekligen när jag landat hemma att soffans fluffiga kuddar hade en större dragningskraft på mig än dammsugaren och dammvippan någonsin kunde uppbringa!

Torsdag - då skall man städa - som min ordentliga kollega gör.
Men vad hände? 
Jag stannade vid butik nr 1 och köpte penseér. Och mylla. Och en hårföhn - fast det hör kanske inte egentligen hit?
Vid butik nr 2, en alldeles underbar växthusbutik gick jag lite bananas och roffade åt mig lavendel, mårbackapelargoner och jordrevor så det stod härliga till.

En stund senare ringer lillungen och låter som om han minst skulle gå en hungersdöd till mötes om han inte fick ett litet berg av fajitas just ikväll.
Jag var ju inte svårövertalad, inte  efter en lunch bestående av en hel del märkliga ingredienser som kocken i restaurangen gjort till något "nytt" som jag helst vill glömma.

Följaktligen drog min hemresa lite ut på tiden, med alla stop på vägen. Lillungen och jag gnällde i kapp över den urusla lunch vi behövt utstå medan vi skivade lök och tomater och njöt av hemlagad fajitas. 

Och så blev det så att jag (vi) struntade i det där med torsdagsstädning och laddade upp ett brädspel på köksbordet istället och tog en match medan lavendeldoften sakta spred sig i rummen.

Lillungen övade engelska verb på datorn, medan jag planterade om de nya Mårbackorna i större krukor för det vill pelargoner ha. 

Och så fick dammsugaren vila - även denna kväll.
Men i huset vilar en stillsam doft av lavendel.
Och det är nästan det samma som om man städat!

Inte sant?

Inga kommentarer: