BLAND DET VACKRASTE...


...jag vet är kanske inte i ärlighetens namn mina arbetsskor, men under årens lopp har det blivit så att när det skall till rejäla tag i trädgården är det dessa som åker på. Nu är det ganska länge sedan dessa åkt på...och det märks i trädgården! Under några år har mitt trädgårdsintresse varit lite på autopilot, jag vet inte riktigt varför. Kanske det är att trädgården, som anlades i början av 2000-talet nu vuxit upp och bara är.
Och det har saknats tid och inspiration och lust och...riktigt orsak också att ta itu med några nya projekt.
Inte för att jag nu heller skall göra några stordåd, men det finns ett och annat som jag börjat irritera mig på i trädgården. Och idag när höstvädret bara var som allra bäst åkte arbetskängorna på. Och fram åkte såg och spade och grep och hacka och kratta och hela arsenalen.

Det är just när man är där i sin trädgård som man verkligen ser den. Men det visste ni ju redan...;) Inget nytt.

Men nu skulle jag vilja då alltså presentera något av det vackraste jag vet:



Växtrikets lilla gråsparv. Så anspråklös där den står i skuggan av sina pråligare kusiner. En liten blyg Mustilahortensia. Men jag kan inte låta bli att tycka att just dessa lite sparsmakade hortensiablommor är bland det vackraste i min trädgård just nu. Bara man upptäcker dem. De är lite tystlåtna av sig.


Medan jag ger järnet med att flytta växter, vända och litelite förstora gamla rabatter och dela perenner med hjälp av alla tänkbara verktyg och en hel del jävlarannamma så förstår sig andra att njuta av höstsolens mjuka värme på annat sätt...

Det ser oförskämt skönt ut...Men skönt är det också att jobbar på så svetten lackar:) Och skönt var det att jag äntligen fick den där stökiga, ogräsanfallna rabatten uppstädad!

Jag har märkt att det är betydligt knepigare att ha den där bohemiska stilen i trädgården...till ett visst skede är det där lite vilda och rufsiga charmigt, men sedan vips har det hänt nåt och det ser vanvårdat och slarvigt ut.
Hmmm...redan i morgon har de lovat kyligare, bäst att sätta lite fart därute så trädgården är redo när löven börjar släppa från träden på allvar.

 Sen skall det krattas och krattas och krattas...:)
Jag tycker om att kratta. Mitt spektakel till katt tycker också om att kratta...eller åtminstone att jaga löv.
Mina barn däremot gillar inte att kratta. De har haft de mest fantastiska ursäkter vad de måste göra just då det är krattningsdags. Ibland väljer jag att tro på dem...;)

 I väntan på årets versioner...

p&k

M.

1 kommentar:

n o r d i n g å r d e n sa...

Å vilka ljuvliga höstbilder! Den med kattassarna, vilken goding, men vill ju bara pussa ihjäl den katten! Dina skor gillade jag mycket, precis min stil! Mari.